[Vrouwe Justitia]
Ministerie van Veiligheid en Justitie
Screeningsautoriteit Justis, onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, levert meerdere producten op het gebied van screening, waarvan de VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) de bekendste is. Het portaal waarmee deze VOG digitaal aangevraagd kan worden, is vernieuwd. Hiervoor is eerst een pakketselectie en functionele uitvraag uitgevoerd. Daarna is dit portaal ontwikkeld en getest. Extra aandacht is besteed aan alle NCSC-securityeisen, responsive design en een schaalbare oplossing die gebruikt kan worden voor het aanvragen van de overige producten van Justis. Daarnaast is een OTAP en beheerorganisatie ingericht.
"Rob beheerst het vak van projectmanagement zeer goed. Daarnaast beschikt hij als architect over een diepgaande inhoudelijke kennis en expertise op IT-gebied."
René Bos, Project Manager CGI.
[Logo Veiligheid en Justitie]
[Stoel aan het water]
MN Pensioenfonds
In 2012 is met MSP een SOA/BPM programma gestart om Oracle Fusion Middleware te implementeren en de IT organisatie slagvaardiger te maken. Als resultaat is één bedrijfsproces opgeleverd en is Scrum en continuous integration geïntroduceerd.
"Besides his excellent skill to communicate on management level, Rob can also join in technical conversations because of his technical background. I especially like his energetic way of getting things done and ability to listen and act on input from his projectteam. This makes Rob an excellent manager on any kind of project or team!",
André Verbeek, Lead Technical Architect MN.
[Logo MN]
[Sea containers]
Portbase (Havenbedrijf Rotterdam en Amsterdam)
In de periode 2003-2010 is een port community systeem ontwikkeld wat 1800 bedrijven in de Nederlandse havens efficiënter met elkaar laat samenwerken. Via dit systeem wordt aangifte gedaan bij Havenmeester, Douane en Voedsel- en Warenautoriteit. Terminals en achterlandvervoerders communiceren met elkaar en nog vele andere diensten worden aangeboden. Ik was verantwoordelijk voor de architectuur en het ontwikkelen van dit systeem en het aansturen en professionaliseren van de ontwikkelafdeling (35 FTE).
"Rob is a manager with a strong 'getting things done' mentality. He has good analytical skills and is able to translate this into effective implementation.",
Iwan van der Wolf, Managing Director Portbase.
[Logo Portbase]
[Telephone Lines]
Ericsson
In de periode 1998-1999 zijn meerdere versies van een platform voor de provisioning van AXE telefooncentrales ontwikkeld. Ik was verantwoordelijk voor het laten ontwikkelen en testen van het deelsysteem voor het verwerken van werkorders en de communicatie met andere (externe) deelsystemen.
"Rob was brought in to help rescue a project that had gotten out of control. As team lead/technical coordinator on the server team he managed to pull that part of the project back together, and ultimately delivered the product.",
Arno Brevoort, Software Designer Ericsson.
[Logo Ericsson]